Negatief zelfbeeld bij Praktijk Psycholoog Nijmegen

Gebukt gaan onder je zelfbeeld

Wist je dat een enorm positief zelfbeeld ook geen pretje is? Ga maar na: je overschat jezelf constant, je zet per definitie te hoog in en je maakt verwachtingen niet waar.
Als je last hebt van een negatief zelfbeeld, is je instinctieve wens een wat positiever beeld van jezelf te hebben. Maar stel nu dat je daar ook weer last van krijgt? Is het niet veel logischer om geen last te willen hebben van je zelfbeeld, wat het ook is?

Het is oké

Je ziet jezelf op een bepaalde manier; in jouw geval doe je dat met een consequent ondermijnende blik. Waarschijnlijk kun je, als je een stapje achteruit zou zetten, best beredeneren wat het meest realistische beeld is dat je van jezelf kunt hebben. Je kunt waarschijnlijk best onderzoeken waar je jezelf onrecht aandoet. En je zult in de behandeling merken dat je zelfbeeld steeds dichter bij dat realistische beeld komt te liggen. En dan nóg kun je gebukt gaan onder dat beeld dat je van jezelf hebt.

Leer je blik accepteren

Psycholoog Nijmegen leer je daarom vooral om te gaan met je zelfbeeld. Op een beschouwende en accepterende manier. Zonder jezelf te veroordelen, zonder aan allerlei eisen te moeten voldoen. En als je jezelf die ruimte en rust geeft, kom je er achter dat er meer is dan alleen die ene blik die je vanzelfsprekend opzet.

Contact

Wil je meer weten over de therapie of over negatief zelfbeeld in Nijmegen? Neem telefonisch contact op via 024-2022017 of vul het contactformulier in voor een afspraak.