Therapie Nijmegen

Je zult merken dat je je in de praktijkruimte snel op je gemak voelt. De sfeer is prettig, je bent op je gemak en voelt je veilig om je uit te spreken over alle onderwerpen, óók waar je je voor zou schamen, of die je donkere kant betreffen. Die sfeer is belangrijk omdat we in die ruimte samen aan het werk gaan.

Jij staat centraal

Je bent niet alleen het onderwerp, maar je brengt ook de manier van werken in, de manier van beleven en naar de wereld kijken. In de behandeling werken we bij Therapie Nijmegen helemaal vanuit jouw kijk op de wereld. Hoe het voor jou voelt. Wat jij goed kunt en waar je je fijn bij voelt. Hierdoor zit de behandeling gegarandeerd als gegoten.

Contact en aanwezigheid

Ik werk in het hier en nu. Ons contact, de manier waarop je reageert als we het over een onderwerp hebben, je houding, je manier van spreken, je ademhaling. Dit moment, in deze praktijkruimte, is ons werkmateriaal. De meeste cliënten vinden het prettig dat de behandeling van Therapie Nijmegen daardoor zo concreet is en dat de inzichten die je zo krijgt niet alleen ‘beredeneerd’ zijn, maar dat je ze helemaal voelt.

Werken in het hier en nu

Je zult merken dat we proberen alle aspecten van het werk dat je te verzetten hebt, concreet maken. Je wilt er mee kunnen spelen, het eens van een andere kant bekijken. Dat kan door bijvoorbeeld met dialogen te werken, waarin je de verschillende meningen uitspreekt, de stemmen en gedachten die spelen. Zo breng je een gesprek met jezelf naar buiten. En door dat te doen krijg je afstand, perspectief en merk je dat niet één van die stemmen jij bent, maar dat je leeft in de ruimte tussen al die stemmen.

Therapie Nijmegen – op weg naar zelfredzaamheid

Aan de ene kant krijg je inzicht, in jezelf, in de situatie, in de mensen om je heen. Dat inzicht brengt ook in kaart hoe jij jezelf het beste kunt helpen. Je begrijpt wat je moet veranderen en hoe je dat kunt veranderen. Je wordt een beetje je eigen psycholoog; je kunt afstand nemen en begrijpen waar je bijvoorbeeld in oude fouten vervalt.

Weten wat je moet doen is de helft van het verhaal. Nu moet je het nog gaan doen. We oefenen in de behandelkamer, een veilige omgeving waar je kunt uittesten hoe iets voelt, wat je mogelijkheden zijn en welke invloed jouw keuzes op anderen hebben. Tussen de sessies door ga je, in je eigen tempo het geleerde uitproberen. Zo groei je van je klacht weg op basis van elk succes dat je boekt. En dat voelt, bijna vanaf onze eerste afspraak al goed.

Wat ik voor jou kan doen

Wil je meer weten over therapie bij Psycholoog Nijmegen? Bel gerust voor een afspraak (024-2022017) of stuur een e-mail naar Therapie Nijmegen. Ik help je graag.